Nabídka

Káva

Spolupracujeme s pražírnou kávy a kavárnou Jizba z Luhačovic. Na mlýnku máme jako stálici kávu Brasil Sanches Estate, filtrovanou kávu připravujeme metodou V60 nebo aeropress a zde máme na výběr většinou ze tří různých káv ať už z Jizby nebo z jiných našich oblíbených pražíren. Krom kravského mléka používáme i rostlinná mléka, nejčastěji ovesné nebo mandlové.

Dezerty

Ve vitríně s dezerty u nás najdete dortíky, které si sami připravujeme, i dorty z našich oblíbených cukrářství. Vždy máme v nabídce i něco zdravého, případně veganského nebo raw.

Rozpouštěná čokoláda

Co se u nás určitě vyplatí ochutnat, je rozpouštěná čokoláda. Čokoládám z prášku, které chutnají jako kakao nebo pudink, už dávno odzvonilo. Naše čokoláda je poctivá. Pracujeme s hořkou čokoládou s obsahem kakaa okolo 50% nebo s bílou čokoládou. Domácí šlehačka je samozřejmostí.

,,Recept na opravdu výbornou horkou čokoládu se mi podařilo vymyslet někdy začátkem roku 2015. V první kavárně, kterou jsem provozovala, jsem s čokoládou hodně experimentovala. Zkoušela jsem různé značky instantních čokolád, ale nic nechutnalo jako pravá čokoláda. Všechno připomínalo spíše kakao, případně čokoládový pudink. Když jsem konečně narazila na značku, která vyráběla obstojnou a hustou hořkou čokoládu, její cena byla neúměrně vysoká. V roce 2015, kdy se v kavárnách cena horké čokolády pohybovala od 35 do 49 kč,  vycházela v nákladech na více než 30 kč, takže jsem ji opravdu kupovat nemohla. Jedinou možností bylo rozpustit pravou tabulkovou čokoládu. Jak to ale chcete udělat rychle, efektivně a po jedné porci. No, přece jen se mi podařilo na to přijít! Momentálně v Jádru nabízíme hořkou a bílou. Přijďte ochutnat a posuďte sami…”

Lucie

Jablečný Bio mošt

Mošt s certifikací bio, který u nás v kavárně nabízíme, pochází ze Šumic u Uherského Brodu. V zimě ho podáváme teplý s ovocem, v létě vychlazený, případně doředěný perlivou vodou.

Dále máme rozšířenou nabídku rumů, domácí limonády z vlastních sirupů, rozlévané víno, lahvové pivo a mnoho dalšího.