Čokoláda

V naší kavárně si můžete pochutnat na čokoládě nejen v dezertech, ale hned v několika dalších formách:

  • rozpuštěná čokoláda
    • semisweet hořká se šlehačkou,
    • vysokoprocentní hořká s kořením,
    • bílá se šlehačkou,
  • čokoláda se slaným karamelem (byla naší první čokoládovou dobrotou a stále je pro mnohé favoritem),
  • vánoční čokoláda s kořením a kandovaným pomerančem,
  • zahřívací čokoláda s chilli, skořicí, špetkou mořské soli a kakaovými boby,
  • pralinky (ručně vyráběné a malované probarveným kakaovým máslem s náplněmi podle originálních receptů),
  • čokoládová lízátka (rovněž ručně vyráběná a malovaná, jsou poskládaná ze všech tří druhů čokolád, takže se vám na jazyku příjemně míchá hořká čokoláda s bílou a jemně je dochucuje sametová mléčná).

Pracuju pouze s pravou, opět italskou čokoládou z kakaových bobů z Pobřeží Slonoviny. Používám hořkou čokoládu s obsahem kakaové sušiny 72 % nebo 60 %, mléčnou čokoládu s obsahem kakaové sušiny 32 % a bílou čokoládu s obsahem kakaového másla 34 %. Čokolády, pralinky a lízátka jsou u nás ovšem pouze sezónní záležitostí. Můžete si na nich pochutnat, nebo je pořídit jako dárek pro své blízké, pouze od podzimu do jara.