V naší kavárně si můžete pochutnat na čokoládě nejen v dezertech, ale hned v několika dalších formách:
- rozpuštěná čokoláda
- semisweet hořká se šlehačkou,
- vysokoprocentní hořká s kořením,
- bílá se šlehačkou,
- čokoláda se slaným karamelem (byla naší první čokoládovou dobrotou a stále je pro mnohé favoritem),
- vánoční čokoláda s kořením a kandovaným pomerančem,
- zahřívací čokoláda s chilli, skořicí, špetkou mořské soli a kakaovými boby,
- pralinky (ručně vyráběné a malované probarveným kakaovým máslem s náplněmi podle originálních receptů),
- čokoládová lízátka (rovněž ručně vyráběná a malovaná, jsou poskládaná ze všech tří druhů čokolád, takže se vám na jazyku příjemně míchá hořká čokoláda s bílou a jemně je dochucuje sametová mléčná).
Pracuju pouze s pravou, opět italskou čokoládou z kakaových bobů z Pobřeží Slonoviny. Používám hořkou čokoládu s obsahem kakaové sušiny 72 % nebo 60 %, mléčnou čokoládu s obsahem kakaové sušiny 32 % a bílou čokoládu s obsahem kakaového másla 34 %. Čokolády, pralinky a lízátka jsou u nás ovšem pouze sezónní záležitostí. Můžete si na nich pochutnat, nebo je pořídit jako dárek pro své blízké, pouze od podzimu do jara.