Káva

Spolupracujeme s pražírnou kávy a kavárnou Jizba z Luhačovic. Líbí se nám jejich poctivý a citlivý přístup k práci, káva od nich nás ještě nezklamala. Navíc je to tak trochu srdeční záležitost, jelikož z luhačovického kraje pocházím. Na hlavním mlýnku máme jako stálici brazilskou kávu s nízkou aciditou. Na druhém mlýnku nabízíme k ochutnání vždy něco jiného. Kávy různých chuťových profilů a s různým stupněm pražení. Krom Jizby zkoušíme občas i zrna z jiných oblíbených pražíren.

Z těchto zrn připravujeme:

  • espresso, doppio,
  • různé druhy káv s mlékem
    • macchiato,
    • cortado,
    • cappuccino,
    • latte,
  • kávové speciality dle sezónní nabídky
    • espresso tonic,
    • mango shot,
    • ginger shot,
    • růžový shot,
    • dýňové latte,
    • perníkové latte,
    • karamelové latte,
    • lískooříškové latte,
    • levandulové latte,
    • affogato,
    • nanukové cappuccino.
  • filtrovanou kávu připravujeme metodou V60,
  • cold brew a nitro cold brew.
  • Mléko nabízíme nejen kravské, ale stabilně máme 4 druhy mlék rostlinných
    • ovesné,
    • mandlové,
    • kokosové,
    • sójové.

Co je cold a nitro cold brew?

Za studena, cca 12 hodin macerovaná káva je osvěžující a plná těch nejpřirozenějších chutí, které vám kávová zrnka mohou nabídnout.
Nitro cold brew připravujeme ve speciální tlakové láhvi. Do připraveného cold brew je vháněn dusík, který tekutinu uvnitř láhve „načechrá“. Čepováním se káva napění a potom pěna postupně padá a vytváří tak lávový efekt. Takto připravené cold brew je lehoučké a pocitově sladší, ačkoliv v něm žádný přidaný cukr samozřejmě není. Takto připravenou kávu si můžete vychutnat výhradně v letních měsících.